The Union of Women Associations of Heraklion Prefecture (UWAH), este un ONG înființat în 2001, care își desfășoară activitatea în Heraklion, Creta, Grecia. UWAH activează în promovarea și protecția drepturilor femeilor și copiilor și în promovarea egalității de gen în municipiul Heraklion, regiunea Creta și nu numai. Activitatea principală a organizației constă în oferirea de servicii de sprijin femeilor victime ale violenței în familie și partenerului intim și copiilor lor. Serviciile de asistență sunt disponibile gratuit prin intermediul: operațiunii SOS Helpline (linie de asistență de urgență 24/7), pentru raportarea incidentelor de violență domestică și primirea de asistență; prin Adăpostul pentru victimele abuzurilor, creat pentru femeile și copiii acestora care au suferit orice fel de formă de violență; și prin Centrul de consiliere „Casa femeilor” care oferă asistență femeilor victime ale violenței și copiilor lor prin consiliere și sprijin psihosocial și juridic.

Centrul este certificat pentru serviciile sale de consiliere conform protocolului ISO 9001: 2015. UWAH se angajează, de asemenea, să sensibilizeze și să promoveze drepturile omului prin acțiuni de diseminare, sensibilizare și educație pentru beneficiarii săi, dar și pentru publicul larg. Sunt organizate evenimente și activități de formare pentru părinți, profesioniști și studenți.

Organizația furnizează și servicii de mentorat pentru femei pentru reintegrarea acestora pe piața muncii și servicii pentru persoanele fără adăpost. UWAH lucrează în strânsă colaborare cu organizații cu scopuri similare din Grecia și Europa și face parte din rețele naționale și internaționale pentru protecția și promovarea drepturilor omului, precum EUROCHILD, rețeaua WAVE și rețeaua europeană Work with perpetrators (WWP). Mai mult, UWAH cooperează îndeaproape cu instituțiile locale (autorități publice, poliție și universități), comunitățile formale de migranți, precum și cu instituțiile guvernamentale.

Este membru al Consiliului Regional pentru Egalitatea de Gen din Regiunea Creta și partener de dialog al Secretariatului General pentru Politica Familiei și Egalitatea de Gen. Din 2008, UWAH implementează proiecte naționale și transnaționale, privind egalitatea de gen, violența de gen și protecția grupurilor vulnerabile.


The Union of Women Associations of Heraklion Prefecture (UWAH), Grecia

SOS Helpline: 801 11 16000, 0030 6974 30 10 11 

Adresă: 56 Meramvellou, GR-71202, Heraklion

Tel/fax: (0030) 2810 242121

E-mail: info@kakopoiisi.gr,

Website: www.kakopoiisi.gr

FACEBOOK: @Unionofwomenassociation

 

ECHIPA PROIECTULUI:

Image
cyp

The contents of this website represent the views of the author only and is his sole responsibility and do not necessarily reflect the views of the European Union. The European Commission does not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains.

This website was funded by the European Union's Rights, Equality and Citizenship Programme (2014-2020)