Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου, είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 2001 και δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο, Κρήτης στην Ελλάδα. Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου δραστηριοποιείται στην προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών και στη προώθηση της ισότητας των φύλων στο δήμο του Ηρακλείου, στη περιφέρεια Κρήτης και πέραν αυτής.

  Η κύρια δραστηριότητα του οργανισμού είναι να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας και στα παιδιά τους. Οι υπηρεσίες υποστήριξης διατίθενται δωρεάν μέσω της Γραμμής Ελπίδας (24/7 γραμμή έκτακτης ανάγκης), για την αναφορά περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και τη λήψη υποστήριξης. Ο Ξενώνας για θύματα κακοποίησης, δημιουργήθηκε για να προσφέρει στέγη και προστασία στις γυναίκες και τα παιδιά τους, που υποφέρουν από κάθε είδος βίας. Το Συμβουλευτικό Κέντρο «Το Σπίτι της Γυναίκας» που παρέχει βοήθεια σε γυναίκες θύματα βίας και στα παιδιά τους μέσω ψυχολογικής- κοινωνικής και νομικής υποστήριξης. Το Κέντρο έχει πιστοποιηθεί για τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες βάσει του πρωτοκόλλου ISO 9001:2015.

   Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου ασχολείται επίσης με την ευαισθητοποίηση και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω δράσεων διάδοσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για τους δικαιούχους, αλλά και για το ευρύ κοινό. Διοργανώνονται εκδηλώσεις και δραστηριότητες κατάρτισης για γονείς, επαγγελματίες και μαθητές. Επίσης, παρέχεται καθοδήγηση για την επανένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας και, μέσω δραστηριοτήτων του οργανισμού, παρέχονται υπηρεσίες για άστεγους και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας.

   Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου έχει στενή επαγγελματική συνεργασία με ομοειδείς οργανισμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή δίκτυα για την προστασία και τη προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως το EUROCHILD, το δίκτυο WAVE και το WWP Ευρωπαϊκό Δίκτυο. Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου& Ν. Ηρακλείου συνεργάζεται στενά με τις τοπικές αρχές (Δημόσιες Αρχές, Αστυνομία και Πανεπιστήμια), τις επίσημες κοινότητες μεταναστών, καθώς και με κυβερνητικά ιδρύματα. Είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Ισότητα των Φύλων στη Περιφέρεια Κρήτης, και ενεργός εταίρος διαλόγου με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας για θέματα Οικογενειακής Πολιτικής& Ισότητας των Φύλων. Από το 2008, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου& Ν. Ηρακλείου υλοποιεί συγχρηματοδοτούμενα εθνικά και διακρατικά έργα σχετικά με την ισότητα των φύλων, την έμφυλη βία και την προστασία ευάλωτων ομάδων.


Συνεργάτης 4

Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου, Ελλάδα

Γραμμή Ελπίδας SOS: 801 11 16000, 0030 6974 30 10 11 

Διεύθυνση: 56 Μεραμβέλλου, Τ.Κ.-71202, Ηράκλειο

Τηλ/Φαξ: (0030) 2810 242121

E-mail: info@kakopoiisi.gr,

Ιστοσελίδα: www.kakopoiisi.gr

FACEBOOK: @Unionofwomenassociation

 

Ομάδα έργου:

  • Νικόλαος Σπετσίδης- Συντονιστής έργων για το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, Τηλ: (0030) 2810 23 69 68, E-mail: projects@kakopoiisi.gr
  • Σοφία Θανασούλ , Ψυχολόγος Msc., Τηλ: (0030) 2810242121, Email: sofia@kakopoiisi.gr
  • Νάνσυ Ζωίδου Σαρήπαπα,  Διαχείριση έργου, officer@kakopoiisi.gr 
  • Ελένη Πολύζου- Οικονομικός διαχειριστής,  financial@kakopoiisi.gr
Image
cyp

The contents of this website represent the views of the author only and is his sole responsibility and do not necessarily reflect the views of the European Union. The European Commission does not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains.

This website was funded by the European Union's Rights, Equality and Citizenship Programme (2014-2020)