Centro Ascolto Uomini Maltrattanti (CAM), este o asociație înființată în noiembrie 2009 la Florența, Italia. Este primul centru înființat la nivel național pentru agresori, autori ai actelor de violență domestică. Centrul s-a născut din experiențele de lucru ale centrelor anti-violență și a fost, de fapt, promovat, în faza inițială, de serviciul de sprijin pentru femei Artemisia din Florența. Misiunea centrului este promovarea, intervenția și prevenirea problemelor de violență împotriva femeilor și minorilor prin implementarea programelor de schimbare destinate bărbaților care acționează violent în relațiile emoționale.
Partenerul funcționează pe mai multe fronturi:
1. Activități de sprijin pentru bărbații care comit acte de violență. Din datele colectate în 10 ani de activitate, au fost primite peste 900 de apeluri de la bărbați care au comis acte de violență în relații. Cursul include o convorbire telefonică inițială, interviuri individuale pentru detectarea violenței și a motivației de a participa la curs, grupuri psihoeducaționale și terapeutice. De asemenea, se desfășoară activități în închisori. În plus, partenera este contactată pentru evaluarea riscului violenței și îndrumarea acesteia către serviciile de sprijin pentru femei.
2. Activități de sensibilizare: prin organizarea și participarea la conferințe și seminarii și prin inițiative de sensibilizare în școli și universități, în corporații, cu migranți / refugiați.
3. Instruire și diseminare științifică: începând cu anul 2012, Centrul oferă oportunități periodice de formare pe plan național și internațional. Este obiectivul italian pentru Protocolul IMPACT, pentru evaluarea eficacității tratamentului.


Centro Ascolto Uomini Maltrattanti (CAM), Italia

 Adresă:  Via Enrico Il Navigatore 17 50127 Florența, Italia

 Website: www.centrouominimaltrattanti.org

 Facebook: Centro Ascolto Uomini Maltrattanti Firenze

 Instagram: @camfirenze

 

ECHIPA PROIECTULUI:

  • Dr. Alessandra Pauncz, Psiholog și Președinte, membru fondator CAM, președinte RELIVE (Italia) și director executiv al European network WWP-EN (muncă cu agresorii), Email: alessandrapauncz@hotmail.com
  • Dr. Letizia Baroncelli, Psiholog și membru în Consiliul de Administrație CAM, E-mail:letiziabaroncelli@live.it
  • Dr. Silvia Amazzoni,  Psiholog și membru în Consiliul de Administrație, CAM, E-mail: silviaamazzoni86@gmail.com
  • Dr. Stella Cutini, Psiholog, psihoterapeut, membru în Consiliul de Administrație CAM și coordonator pentru două sucursale teritoriale, Email: stellacut@gmail.com
  • Dr. Rossano Bisciglia, Psiholog, psihoterapeut și membru fondator CAM, Email: r.bisciglia@gmail.com
  • Dr. Mario De Maglie, Psiholog, psihoterapeut, partener fondator și coordonator clinic în cadrul CAM, Email: madek5@hotmail.com
Image
aaa

The contents of this website represent the views of the author only and is his sole responsibility and do not necessarily reflect the views of the European Union. The European Commission does not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains.

This website was funded by the European Union's Rights, Equality and Citizenship Programme (2014-2020)